Изследват намерените препарирани животни в Стара Загора

16:51, 31 май 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Окръжна прокуратура-Стара Загора се води разследване за държане на екземпляри на защитени видове от дивата фауна, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Оттам припомнят, че в ОДМВР Стара Загора е получен сигнал за разпространени обяви за продажба на препарирани екземпляри от дивата фауна. Установено е, откъде изхождат съобщенията за продажба.

На 30.05.2017 год. е извършено претърсване и изземване от апартамент в Стара Загора в кв. „Зора“, обитаван от Румен К. и Надежда В. Иззети са 142 броя препарирани екземпляра от от дивата фауна – птици, влечуги и бозайници.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 278г., ал.2 от НК за това, че търгувал с екземпляри от защитени видове от дивата фауна и деянието не представлява маловажен случай. Наказанието,  което се предвижда, е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 2 000 лева до 20 000 лева. 

Назначена е и се извършва биологична експертиза. Тя трябва да установи, какви точно са намерените екземпляри и дали са от защитени видове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама