Административен съд Хасково се отваря за гражданите

07:00, 05 юни 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Административен съд – Хасково днес ще се проведе  „Ден на отворените врати“. Инициативата е част от Годишната програма за дейността на Висшия съдебен съвет и има за цел повишаване на правната култура на гражданите и изграждане на доверие в  работата на съдебната система.

Всички желаещи могат да посетят Административен съд – Хасково и да се запознаят със структурата и дейността на съда, със спецификата на работа на съдиите, с организацията на работа на съдебната администрация, с услугите и възможностите, които предоставя съда и начините на получаване на информация.

Инициативата ще започне в 10:30 ч. в съдебна зала №1 с кратка презентация за дейността на съда, следва среща на  ученици от ФСГ“Атанас Буров“ с председателя на АдмС-Хасково, който ще ги запознае с темата: „Как се става съдия – изисквания, според Закона за съдебната власт?Човекът под тогата -качества, които трябва да притежава съдията. Статут на административните съдии в Република България.“

Денят на отворените врати ще продължи с разглеждане на регистратурата, деловодствата, съдебните зали, кабинетите на съдиите и съдебните служители, както и  Информационния център.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама