Трима паднаха от въжето на алпийски спасителен хеликоптер в Австрия

02:29, 05 юни 17 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицай на 28 години и алпинистка загинаха в района на планината Айзенерцер Райхенщайн (Eisenerzer Reichenstein) край австрийския град Трофаях (федерална провинция Щирия). Трима души паднаха от въжето на спасителен хеликоптер в планинска теснина.

Няколко часа по-рано двама алпинисти – мъж и жена – заседнали по време на изкачване в Алпите и повикали спасители. Отзовал се полицейски хеликоптер, от който към алпинистите се спуснал с въже служител на планинската полиция. Той закрепил към въжето двамата алпинисти и лебедката започнала да вдига тримата. Въжето внезапно се откачило и тримата паднали в теснината.

На мястото били извикани два спасителни хеликоптера на Австрийския авто-, мото- и туристически клуб. Медици и спасители открили тримата, но жив се оказал само алпинистът, който е в болница с тежки травми. Изясняват се причините за откачилото се от хеликоптера въже.

„Трагедията за пореден път показва с какви заплахи за живота се налага ежедневно да работи алпийската полиция. Служителите жертват живота си за спасяването на другите. Ще окажем цялата необходима помощ на семействата на загиналите”, заяви министърът.

Не се съобщава националността на алпинистите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама