Омбудсманът Мая Манолова отново идва при миньорите от „Оброчище“

07:00, 05 юни 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 8.45 часа днес омбудсманът Мая Манолова ще бъде отново при протестиращите миньори от мангановата мина „Оброчище“ в село Църква, съобщиха от кабинета й.

Близо два месеца след последната стачка, от четвъртък 17 работници отказват да излязат от галериите на 300 метра под земята, заради поредното забавяне на техните заплати и ваучери за храна.

Припомняме, че на 23 април т.г., след дълги и трудни преговори, в които ключова роля изигра омбудсманът Мая Манолова, миньорите подписаха колективен трудов договор с изпълнителния директор на фирмата-концесионер Дейвид Уелингс, като документът бе изготвен лично от националния обществен посредник.

Въпреки усилията на омбудсмана обаче, миньорите отново алармираха Манолова, че нито една от точките в пописания договор не се спазва и настояват за нейната спешна намеса, както и за оставката на Тереза Данкова - мениджър маркетинг и администрация, упълномощена от концесионера да представлява „Евроманган“ ЕАД. Миньорите призовават и за незабавна намеса на правителството и прекратяване на концесията с Уелингс.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама