Еколабиринт за първи път в Пловдив

08:14, 05 юни 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проявата е част от информационно-образователната ни кампания за разделно събиране на отпадъци и за опазване на околната среда, която се провежда под надслов „Да бъде по-чист, по-зелен и по красив моят Пловдив“. Еколабиринтът е съоръжение с образователен и увлекателен характер. В него всеки участник трябва да отговори на 11 въпроса за опазването на природата и ползите от рециклирането. При правилни 11 отговора всяко дете стига до изхода и печели награда – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. Върху еколабиринта, осигурен от „Екопак България“ АД, са изрисувани изображения на защитени видове животни и растения в страната. Инициативата е ориентирана към деца от 10 до 12 години.

В отделен кът експерти на РИОСВ – Пловдив и на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към община Пловдив ще информират учениците за биологичното разнообразие в Цар-Симеоновата градина и в областта.  Стартът на кампанията за Световния ден на околната среда ще бъде даден в 11 часа в Цар-Симеоновата градина. 

В инициативата се очаква да се включат около 100 деца от Пловдив. Към празника ще се присъединят и 20 деца от община Куклен, които участваха с творби в националните  конкурси за детски рисунки, организирани през 2015 и 2016 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама