Министър Валентин Радев: Имаше данни за терористична атака в България

09:54, 05 юни 17 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„На заседание на националния оперативен щаб бяха представени данни за терористична заплаха на територията на България. Уведомен е президента, премиера, председателя на Народното събрание“, това съобщи в предаването „Денят започва“ по БНТ министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Заседанието е било свикано от министъра в петък, в 20 часа.

Той нарече информацията новина. И обясни, според анализа на службите тази заплаха е с малка степен на достоверност. Другият извод е, че нивото на заплахата е ниско.

А предприетите мерки, по думите на министъра, че там където има струпване на хора е увеличен ангажимента на МВР.

„Ето държавата работи, службите работят, за да се предотвратят такива неща. Това е превенцията“, заяви още вътрешният министър.

Засегната беше и темата за това, че България трябва да плаща обучението на религиозните дейци, особено в мюсюлманското изповедание.

„Образованието на имамите да бъде тук, а не в Саудитска Арабия“, категоричен бе министърът. И обясни, че обучението трябва да бъде под контрола на държавата. Трябва да се знае какви хора проповядват, за да няма радикализъм и крайни течения, анализира той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама