Близо 30 награди раздаде конкурсът „Танцуващи сърца“

10:03, 05 юни 17 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 1000 деца от Варна, Белослав, Разград, Русе, Попово, Провадия, Търговище се включиха в първото издание на националния детско-юношески конкурс „Танцуващи сърца“, което се проведе през почивните дни в „Гранд мол“. Партньори на домакините в организацията бяха Народно читалище „Христо Ботев – 1928“ и Агенция „Бинев“. Състезанието премина в три категории – класически, характерен и съвременен танц, и в три възрастови групи - до 8 г., от 9 до 14 г. и от 15 до 18 г., като разпредели награден фонд в размер на 5600 лв.

Най-добрите бяха отличени от жури с председател хореографът и балетен педагог Румяна Маркова-Борисова. Носителите на първа награда получиха изящна статуетка, работа на скулптора Живко Дончев, призьорите си тръгнаха с плакети, грамоти и парични награди.

Във възрастовата група до 8 години в категорията „Класически танци“ първо място извоюва „Fouette Dance Studio“ – Варна, с ръководител Славена Костова, които изпълниха танца „Perpetuum mobile“. Съставът взе и втората награда за танца си "Снежинки". Трето място заслужи балетно студио "Звездна дъга" с ръководител Елена Бубновская за танца "Малки госпожици". В категорията „Характерни танци“ първата награда беше присъдена на балетен състав „Звездна дъга“ с ръководител Елена Бубновская за танца „Весела полка“. Второто място зае школата по модерен балет "Step one" от Варна с ръководител Полина Добрева за танца „Тарантела“. Трети са танцьорите от балет "Мелади" от Варна с ръководител Милена Попова за танца „Закачка“. В категорията „Съвременни танци“ първа награда получи школата за модерен балет „Вега“ от Търговище с ръководител Марианна Савова за „Покана за танц“. Второто място е за Студио за класически и съвременни танци – Попово, с ръководител Марина Димова за танца „Барби сън“. Трето място зае балетен състав „Звездна дъга“ с ръководител Елена Бубновская за танца „Кукландия“.

При класическите танци във възрастовата група от 9 до 14 години първи се класира балетна школа „Чиполино“ при НЧ „Асен Златаров“ – Варна, с ръководител Ирма Каспарян за „Танц със саби“. Детски танцов ансамбъл при СУХНИ – Варна, с ръководители Ирма Каспарян и Стела Филипова получи втората награда за танца "Сцена на цветята", а третото място е за руската балетна школа "Ангел мой" с ръководител Натали Караван за танца "Лебеди". В категорията „Характерни танци“ първата награда заслужи танцова школа "Mil Dance" от Белослав с ръководител Людмила Стоева за „Якутски танц“. Втора награда е за школата за модерен балет „Вега“ – Търговище, с ръководител Марианна Савова за „Руски танц“. На трето място е танцова формация „Хатор“ с ръководител Ивелина Ялъмова за „Руско-цигански романс“. При съвременните танци в групата от 9 до 14 г. първата награда отиде при Студио за класически и съвременни танци – Попово, с ръководител Марина Димова за танците „Пустото“ и „Огънят“. Второто място е за детски танцов ансамбъл при СУХНИ – Варна, с ръководители Ирма Каспарян и Стела Филипова за танца "Вълни". Третата награда бе присъдена на школата за модерен балет „Вега“ – Търговище, с ръководител Марианна Савова за танца "Вещици".

Във възрастовата група от 15 до 18 години в категорията „Съвременни танци“ първата награда грабна школата по модерен балет "Step one" от Варна с ръководител Полина Добрева за танца „Дървото на живота“. Второто място е за балет "Мелади" от Варна с ръководител Милена Попова за танца „Щом съм до теб“. Трето място зае школата за модерен балет „Вега“ – Търговище, с ръководител Марианна Савова за танца „Вдъхновение“. В категорията „Характерни танци“ първи станаха младите танцьори от школата за модерен балет „Вега“ – Търговище, с ръководител Марианна Савова за „Индийски танц“ и „Руско-цигански танц“. Втори са танцова школа "Mil Dance" от Белослав с ръководител Людмила Стоева за "Индийски танц". На трето място се класира балет "Мелади" от Варна с ръководители Милена Попова и Христина Апостолова с "Молдовски танц", а балет "Малкият принц" с ръководител Полина Добрева беше отличен за артистично изпълнение за танца "Боливуд".

Снимка: "Гранд мол"

Журито присъди и специални награди -  наградата за най-добър костюм отиде при школата за модерен балет „Вега“ – Търговище, с ръководител Марианна Савова. Наградата за хореография получи школата по модерен балет "Step one" от Варна с ръководител Полина Добрева. Приз за артистичност заслужи школата по модерен балет "Step one" от Варна с ръководители Полина Добрева и Ивиана Рачева. Носител на специалната награда на домакините стана танцова школа „Електра“ от Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама