За първи път у нас откриват изложба на фотокниги

10:58, 05 юни 17 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първата у нас изложба на фотокниги ще бъде открита днес от 19.00 ч., в Институт "Сервантес", в рамките на четвъртото издание на фестивала "Фотофабрика".

Експонатите в изложбата са част от колекцията на испанското сдружение "Фанзинант" /Fanzinant/. Представени са съвременни фотографски фензини /думата е образувана при сливане на думите fan и magazine/. 

Фотофензините в изложбата представляват проекти на фотографи, отпечатани върху хартия. Включени са първите издания, които попадат в колекцията на сдружението, както и различни като метод на изработка фензини. Изложбата е интересна и с широкия диапазон и многообразието в съдържанието и темите на изданията - от силно активистки до доста по-поетични. 

Фотокнигите ще бъдат изложени до 19 юни.

В рамките на "Фотофабрика" предстои едно от големите събития на тазгодишното издание на фестивала - изложбата на един от членовете на фотографския колектив "Магнум" - испанката Кристина Гарсия Родеро. Под заглавие "С отворена уста", тя ще бъде показана в Националната галерия - "Двореца", от 15 юни до 23 юли. 

Изложбата фокусира една от най-експресивните части на човешкото тяло - устата, като изразител на пълния спектър от емоции - гняв, радост, уплаха или щастие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама