Цацаров: Организатори на канала за незаконни мигранти може да са чужденци

11:15, 05 юни 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Катастрофиралият бус с мигранти не е случайност. Цяла нощ е имало оперативна работа. Това не са инцидентни действия и двама души - собственика на буса и загиналия шофьор, не са организирали това, заяви главния прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС.

Очевидно са работили по организация на канал за хора. Двамата са просто изпълнители. Към момента са финализирани хипотезите, свързани с участието на собственика на буса и се работи по осигуряването на целия канал.

Влизането, крайната точка и осигуряването, са трите направления, по които се работи, каза Цацаров. Може да се стигне до хипотеза близка до случая с аерогарата, каза той. Цацаров каза също, че е напълно вероятно да се стигне до доказателства за това, че организатори на канала са чужди граждани, които работят в страната. Чужди граждани влизат като бежанци в страната и започват да превръщат съдбата на бежанците в доходоносен бизнес, обясни беше той.

Цацаров не можа да каже, от кога е действал каналът за трафик. Той заяви, че в момента се работи по чужд гражданин от неевропейска страна.

Той изказа съболезнования на близките на жертвите от атентата от Великобритания. Никой от хората, които организират каналите, не се интересува от целта и статута на бежанците и така могат да влязат бежанци, но и "лица, които имат съвсем други цели". Всеки чужденец независимо от начина, по който е влязъл в страната, минава начална степен на филтриране, заяви главният прокурор.

Очаквайте подробности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама