Възстановчици от Добрич представят България на грандиозен фестивал в Москва

13:17, 05 юни 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредно престижно международно участие предстои на възстановчиците от Регионален клуб „46-ти пехотен Добрички полк”, съобщиха от клуба.  Добричкият военно исторически клуб, който е един от най-добрите в страната, е получил покана да участва в грандиозния международен военно исторически фестивал „Времена и епохи” в Москва.  В мащабното събитие ще се включат 6000 реконструктори от 22 държави. България ще бъде представена от 42-ма възстановчици, като в групата са включени и реконструктори от клубовете на Национално дружество  „Традиция” във Велики Преслав, Панагюрище, Силистра, Шумен, София и Казанлък.

Българските възстановчици имат достойната задача да покажат пред гражданите и гостите на Москва славната ни военна история – от Средновековието до Втората световна война. Българската група заминава за руската столица днес и ще се включи в „машината на времето” в продължение на три поредни дни – от 7 до 9 юни. Те  ще пресъздадат персонажи от Първото и Второто българско царство, хайдутското движение, националноосвободителните борби, Опълчението по времето на Руско-турската освободителна война, българският войник през Сръбско-българската, Балканските, Първата и Втора световна войни.

Фестивалът се провежда от 2011 г., като този път е в променен формат. За седемте си изминали издания фестът заслужи определението „Олимпиада на възстановките”. Тазгодишното издание се очаква да бъде най-мащабното. Фестивалът ще продължи цели 12 дни /той започна на 1 юни/ и ще покаже пред гражданите и гостите на Москва световната военна история – от Желязната епоха до 20-и век.

Очакват се стотици хиляди посетители, които ще имат възможността да се запознаят с армиите и цивилния живот през различни епохи.  Този път по мащаб, продължителност и разнообразие фестивалът се очаква да надмине всички досегашни военно исторически събития. 6 000 реконструктори.

Възстановчици от 46-ти пехотен Добрички полк участваха на фестивала „Времена и епохи” и през 1914 г., когато темата бе Първа световна война.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама