Борисов: Няма страна, която да каже, че няма риск от тероризъм

14:31, 05 юни 17 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има заплаха за страната ни, няма страна, която да каже, че няма риск за нея, тук не е въпрос да плашим населението. Риск има за всяка една държава, безусловно, отдавна тероризмът не е някакво случайно явление.

Това заяви днес премиерът Бойко Борисов пред медиите по време на дискусията в София на тема „Европа отново на път”, предаде БГНЕС. Участие в нея взеха вицепрезидентът Илияна Йотова, бившите премиери Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, председателят на НС на БСП Корнелия Нинова и др.

Тази мода да се говори за въоръжение, за проценти, за милиарди от бюджета на всички страни, едно такова масово превъоръжение на света рано или късно това оръжие ще трябва да се използва, коментира Борисов. Ако пак го режем, са грешни пари. И едното-лошо, и другото- лошо. Начинът да се спестят пари и да имаме надеждна отбрана в ЕС е да имаме обща европейска отбрана, категоричен бе той. И ЕС да стане колективен член в НАТО, добави премиерът. Това е моето предложение- това ми е тезата, каза Борисов.

Има хора, които наблюдават поведението на политическите лидери по света и действат наказателно, продължи премиерът. Действа се целенасочено в Германия, във Великобритания и другаде- това не са случайни действия. Цели поколения, израснали в тези държави, явно са израснали в условия, в които действат по този начин, посочи Борисов. Винаги се поставя въпроса за интеграция на ромите, а сега като гледам как са интегрирани във Великобритания, в Белгия, във Франция етносите, мисля, че и на тях трябва да им поставим въпроса как са интегрирани. Всъщност, не са успели-това е истината, болезнена, неприятна, не е модерно да я кажеш, но това са фактите, добави той. Полезният ход е да спрат войните, както и надпреварата във въоръжаването, за да спрат бежанските вълни, смята Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама