52-годишен задържан за блудство с малолетни в Русе 

14:50, 05 юни 17 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура е привлякла Пламен А. в качеството на обвиняем, за това че в периода от март  до 9 май тази година в село в Русенска област, извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на три малолетни лица. Освен това през ноември 2015 г. в същото населено място, извършил и действия с цел да възбуди полово  желание без съвкупление по отношение на лице ненавършило 14-годишна възраст. 

Пламен А. е привлечен и като обвиняем и за това, че в периода от 6 октомври 2015 г. до 23 юни 2016 г  в  условията на продължавано престъпление  - на 42 пъти, държал в компютри порнографски материали, за създаването на които били използвани лица, изглеждащи като непълнолетни.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че към момента може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. 

От събраните по делото доказателства е установено, че той с различни способи и форми се е сближавал  с малолетните деца, водил ги е на различни места, извършвал физически съприкосновения с тях  със сексуален контекст, събличал се е гол пред тях, пускал им порнографски видеозаписи  и съхранявал в паметта на компютъра си  и многобройни дискове порнографски материали. 

Деянията са наказуеми с лишаване от свобода и съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление. Поради това съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

Определението подлежи на обжалване ред Апелативен съд – В. Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама