Награда "Златна ябълка" получи училището от село Голямо Ново

14:53, 05 юни 17 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основно училище "Г.С.Раковски" от село Голямо Ново получи наградата "Златна ябълка" в категорията за учебни заведения на Национална мрежа за децата. Призът бе връчен от зам. министъра на образованието и науката Деница Сачева на директора на учебното заведение Стилиана Димитрова.

Заслугата е присъдена за това, че екипът на училището се стреми пътят към знанието на децата да преминава през положителните емоции и усещането за приключение. В училището има много двуезични деца и техните специфични образователни потребности се посрещат чрез различни иновативни решения, така че децата да се чувстват значими и можещи, а ученето да е приятно и интересно.

Номинацията е от Център „Амалипе” – Велико Търново, в мрежата на който училището е от 2007 г. по Програмата за превенция на отпадането на ромските деца от училище. 

"Училищният екип ще продължи да работи в същата посока за подобряване благосъстоянието на децата на България  и за да защити доверието и високата оценка.", заяви директорът Стилиана Димитрова.

Церемония за връчването на награди „Златна ябълка“ се организира от Националната мрежа за децата за седма поредна година. Отличията са признание и знак на почит към усилията, вложени от различни хора, организации и институции за подобряването на живота и благосъстоянието на децата в България. Наградите се връчват по традиция в седем категории – „Герой на децата“, „Училище“, „Болница“, „Община“, „Журналист“, „Благотворител“ и „Награда за цялостен принос към Мрежа за децата“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама