Община Раковски обяви частично бедствено положение

14:53, 05 юни 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със заповед на кмета на Община Раковски Павел Гуджеров е обявено частично бедствено положение за с. Шишманци. Причината е  пожарът възникнал на 2 юни в цеха за събиране на пластмасови отпадъци, разположен на територията на бившия завод за стоманолеене, в непосредствена близост до екозавода за третиране на битови отпадъци. 

И днес  кметът Гуджеров  бе на мястото на пожара заедно с кмета на с. Шишманци Костадин Иванов и екип на Кризисния щаб за бедствия и аварии към Общината.  Lсе още има малки огнища и излиза дим от мястото на пожара, но значително по-малко от предишните дни дни.

 „ Категорично заявявам, че за момента реална пряка опасност за населението няма, но за спокойствието на жителите на с. Шишманци  и околните села по мое настояване, ще бъде изпратена  мобилна група на екоинспекцията и Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда, която ежедневно да измерва качеството на въздуха в с.Шишманци до отменяне на частичното бедствено положение."

В процес на изясняване са причините за избухването на огъня. Все още няма официално становище от разследващите органи. Очаква се бедственото положение да остане до пълното овладяване на пожара  и стойностите на циановодород във въздуха да паднат до стойности близки до нулата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама