От днес започва планово миене на улици и булеварди в София

15:05, 05 юни 17 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес до края на месеца започва ланово миене на улици и булеварди в София, съобщават от Столичния инспекторат.  В периода от 05.06.2017 г. до 29.06.2017 г. ще мият улиците в районите: „Триадица - център", „Възраждане", „Оборище", „Средец" и „Красно село".
 
По време на дейността от 7.30 ч. до 16.30 ч. се забранява движението, престоят и паркирането на улиците, попадащи в съответните зони /карета/.
 
За същия времеви период ще бъдат закривани участъците от „Синя /Зелена / зони" и „Служебен абонамент", а гражданите ще бъдат уведомявани предварително, чрез листовки, електронната поща на Столичен инспекторат и Столична община.
 
Фирмите ще осигурят поставянето на съответните знаци за временна организация на движението в съответствие със съгласувания график.
 
По време на лятното миене ще бъде осигурен авариен екип на „Софийска вода", който да работи при възникване на проблеми с оттичане на отпадните води в дъждоприемните шахти. Фирмите "БТК-VIVACOM" АД, "Топлофикация-София" АД, "ЧЕЗ Разпределение България" АД, фирма "Етралукс" АД ; Консорциум "Улично осветление СМ" ДЗЗД ; Консорциум "Сиберия -Техно лайтинг" ДЗЗД се задължават да окажат съдействие и своевременно да отстранят проблемите по шахтите, настилките, тротоарите и пътните платна в същия период, съобразно своите правомощия.
 
Преди измиване на улиците, Центърът за градска мобилност ще направи преглед на всички свои съоръжения и ще отстрани повредите. В този интервал от време собствениците и водачи на автомобилите, следва доброволно да преместят колите си в съседни улици, с цел качествено извършване на дейността.
 
От Столичния инспекторат съобщават, че непреместените от собствениците автомобили ще бъдат принудително преместени на свободни места в съседни улици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама