3350 кутии контрабандни цигари откриха в тайник на лека кола на ГКПП Лесово

15:59, 05 юни 17 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За да избегне проверката, шофьорът рязко сменил посоката на движение, напуснал зоната на граничния пункт, навлязъл на територията на България, но бил задържан и върнат с полицейски ескорт на пункта. 

3350 кутии контрабандни цигари откриха граничните полицаи и митническите служители на ГКПП Лесово при проверка на лек автомобил с турска регистрация, който се опитал да избегне щателна проверка. Автомобилът, марка „Мерцедес“, пристигнал на граничния пункт на 3 юни, около 23.30 часа, в посока от Турция за България. Шофьорът на колата и неговият спътник - турски граждани, обявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране. По искане на Гранична полиция превозното средство било селектирано за щателна проверка и насочено към митническо хале. За да я избегне, шофьорът на колата рязко сменил посоката на движение, напуснал зоната на граничния пункт и навлязъл на територията на България.

Колата-беглец била задържана от органите на МВР и върната с полицейски ескорт на пункта за митническа проверка, извършена съвместно със служителите на Гранична полиция. В хода на инспекцията те открили специално изграден тайник в пода на автомобила, в който били скрити 67 000 къса /3350 кутии/ цигари, без акцизен бандерол. Контрабандата стока е иззети. Турските граждани са задържани в ГПУ-Елхово, по случая е образувано досъдебно производство. Срещу шофьора – М.А., турски гражданин, са съставени три акта по Закона за митниците за контрабандните цигари, използването на автомобил с тайник и противопоставяне на митническите органи при изпълнение на служебните им задължения.

Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама