Осъдиха братя роми за брутално убийство

16:05, 05 юни 17 25 690 Шрифт:
Автор:
Братята Бойко и Емра Шекерови от санданското село Джигурово влизат в затвора за 13 години и 4 месеца. Присъда постанови състав на Окръжен съд-Благоевград. 
 
Делото се проведе при съкратено съдебно следствие, поради което определеното по общия ред наказание е редуцирано, обясниха от съда.
 
24-годишният Бойко и Емра, който е на 20 години, лишиха от живот пастир от село Джигурово.
 
Двамата често посягали на 44-годишния Никола Попов, който от около 15 години работел като кравар в местността "Обора". Мъжът споделял за страха си от братята на свои познати.
 
Неведнъж бил пребиван от тях, година преди убийството пък му рязали ухото със стъклено шише. На 19 септември миналата година, в центъра на селото, без никаква причина Бойко започнал да се заяжда с Никола Попов.
 
Свидетели на това станали седящи на маса техни съселяни, които му направили забележка за държането, на която агресивният мъж грубо отвърнал със заплашителни думи да не се намесват. На следващата сутрин местен жител открил пред обора неподвижно лежащия на земята пастир с окървавено лице.
 
Изготвената по делото съдебномедицинска експертиза установи, че смъртта на Никола Попов се дължи на несъвместима с живота тежка черепно-мозъчна травма, довела до изразена недостатъчност на мозъчните функции, както и други травматични увреждания по лицето, гърдите и гърба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама