Тревогите на съвременния родител обсъдиха на кръгла маса в Кубрат

16:42, 05 юни 17 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кръгла маса на тема „Тревогите на съвременния родител” организира Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Кубрат, съобщиха от комисията. Форумът се проведе в края на миналата седмица в конферентната зала на общината.  Родители и специалисти (педагози, директор на училище, социални работници, представител на пробационна служба, психолог, адвокат и др) в открита дискусия коментираха негативните тенденции от ежедневието, които водят до проблеми при подрастващите. Справя ли се съвременният родител, кога търси мнението на специалиста, какво прави за предпазване на детето си от опасностите, които са често явление, сигурна ли е училищната среда за децата ни и др въпроси застанаха във фокуса на срещата. 

Срещата бе открита от секретаря на местната комисия Надие Карагьозова. Тя подчерта, че когато в центъра на възпитанието и образованието стои детето - всички заедно трябва да участват за неговото благополучие.  Карагьозова посочи, че проблемите не трябва само да се маркират и коментират, добрите практики трябва да се споделят ежедневно. Участниците в срещата споделиха мнението и впечатленията си от случващото се в живота и взаимоотношенията им с техните деца. След двучасова дискусия всички се обединиха около изводите, че призванието на възрастните е да показват варианти за справяне; превенцията трябва да е задължителна и не бива да се ограничава във времето; родителят може да пропусне някои неща - за това най-добрата симбиоза е когато училището работи със семейството и това,че личният пример на значимия възрастен остава най-въздействащия метод във възпитанието и образованието на подрастващите. 

Участие във форума взеха кметът на общината Алкин Неби и председателят на ОбС - Кубрат Хюсеин Юмеров. Юмеров даде висока оценка на форума и пожела събития от този характер да се случват по-често. Кметът на Общината се включи в разговора с родителите като родител и сподели, че не е безразличен към темата и живота на децата и тревогите на отделния родител вълнуват всички. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама