Криминално проявен шофьор уби пешеходец на улицата и избяга

16:47, 05 юни 17 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминално проявен 40-годишен мъж от село Зърнево блъсна пешеходец в село Орляк, който по-късно почина от раните си, съобщава Областната дирекция на МВР.

Престъплението е извършено снощи, около 21,30 часа. Двама пешеходци – от Варна и от с. Тъкач, са се движели по една от улиците в село Орляк в посока с. Зърнево. Те били застигнати от лек автомобил, който блъснал движещия се вляво пешеходец. След това колата напуснала местопроизшествието, като се отправила към съседното село Зърнево. Пострадалият останал да лежи в тежко състояние на пътното платно. Откаран е в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич в тежко състояние с опасност за живота с множество фактури и черепно мозъчна травма. Въпреки усилията на реанимационния екип, по-късно той починал. По случая е образувано досъдебно производство.

След проведеното издирване колата, причинила катастрофата, е открита. Тя е намерена в имот в с. Зърнево, чиито собственици живеят в Турция. Извършен е оглед, намерени са веществени доказателства. Собственикът на автомобила е 40-годишен от село Зърнево, който е познайник на полицията. Той се е укривал в необитаема къща в селото. Задържан е за 24 ч. Предстои прокуратурата да внесе в Окръжния съд искане задържането да се удължи на 72 часа, както и да му се наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на лицето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама