Със спортен празник най-малките отбелязаха Деня на детето в Шабла

17:29, 05 юни 17 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В детска градина „Дора Габе“ отпразнуваха Деня на детето по най-красивия и здравословен начин – чрез спорт, съобщават от Община Шабла.

Състезанието „Бързи, смели, сръчни“ започна около 9:00 часа на площадката зад Спортния комплекс. 47 деца от учебното заведение се впуснаха в четирите игри, показвайки скорост, ловкост и техника на родители и зрители.

В духа на оригиналната едноименна игра, трите отбора носеха имената на любими за малчуганите плодове. За да бъде състезанието равностойно, отборите бяха съставени от деца на различна възраст. С бурни скандирания децата подкрепяха отборите си до края на състезанието. След оспорвана надпревара победи „Малинка“, с две точки пред „Черешка“ и „Ягодка“, които бяха с равен актив.

В самия край атракция за всички бе демонстративната игра на малчуганите от първа група. Подкрепяни от треньора в СКЛА Веско Василев, старши експерт МДС в Общината Живко Янев и своите ръководителки, 3-4 годишните „новобранци“ в детската градина се справяха самоотвержено с препятствията, които бяха с височина на половината от техния ръст. Най-малките показаха спортния им хъс и дух.

Накрая всички участници получиха грамоти, а като награда посетиха планетариума, разположен в Спортната зала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама