Нишикори си осигури директен сблъсък с Мъри в Париж

17:43, 05 юни 17 / Спорт 25 213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Японецът Кей Нишикори се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Деветият в световната ранглиста се наложи с 0-6, 6-4, 6-4, 6-0 над Фернандо Вердаско от Испания, с което си осигури директен сблъсък с номер едно в света Анди Мъри. Предаде БГНЕС.

Иначе срещата между двамата започна по катастрофален начин за Нишикори, след като ветеранът от Испания спечели категорично първата част с 6-0.

Впоследствие и двамата си размениха на старта на втората част по един пробив, но Нишикори направи решаващ брейк при 4-4 и получи възможност да сервира за втория сет. Кей бе безпогрешен и след 6-4 изравни резултата в сетовете за 1-1.

В третия сет двамата отново си размениха по един пробив в подаването на съперника, но пак Нишикори съумя да реализира решаващ такъв и да спечели сета отново с резултат 6-4.

В четвъртата част силите на 33-годишният Вердаско видимо не издържаха, като осмия поставен в схемата на турнира японец я спечели по безапелационен начин с 6-0.

Така в спор за място на полуфиналите Кей Нишикори ще се изправи срещу световния номер едно Анди Мъри, който по-рано днес се наложи с 6-3, 6-4, 6-4 над 53-ия в света Карен Хачанов от Русия, който направи истинска изненада в Париж, класирайки се за първи път в кариерата си на осминафинал на турнир от Големия шлем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама