Европейски сертификати получиха ученици от Спортното училище в Сливен

18:07, 05 юни 17 25 657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от Спортното училище "Димитър Рохов" получиха днес европейски сертификати, удостоверяващи тяхната практика в Италия по проект "Спортът е моята бъдеща професия"по образователната програма "Еразъм +" на Европейския съюз. 

В партньорство с Асоциация  "Луче" от град Вазере - Италия от  23 април до 12 май тази година ученици и учители от спортовете джудо и футбол бяха на практика по професията "помощник-треньор" в град Сесто Календе и Кастелето, провеждаха лекционни и практически тренировъчни занятия с хора с увреждания, участваха в спортни състезания и контролни срещи, реализираха богата културна програма във Венеция и Милано.

Във връзка с успешното приключване на дейностите, получената висока оценка от партньорските италиански спортни клубове по футбол и джудо, както и отправените предложения към сливенското училище за съвместна работа в областта на спорта, тържествено бяха връчени "Европас" сертификатите на 15 ученици и двама учители, представили  достойно нашия град в Италия.

Получените сертификатите на учениците дават възможност да работят по специалността "помощник-треньор" във всяка европейска държава. Те получиха и сертификат за преминат курс по италиански език.

Кметът Стефан Радев връчи сертификатите и поздрави учениците и преподавателите за добрите отзиви за Сливен след тяхното представяне. "Поздравления и за ръководството на училището за това, че освен с учебната работа, намира сили и енергия да се занимава с други проекти. Това е възможност най-вече за учениците  да се докоснат до друга култура и техни връстници и в същото време да видят, че по нищо не отстъпваме на държави като Италия", коментира той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама