Ценовската „Зорница“ спечели поредно златно отличие от Калофер

18:11, 05 юни 17 / Култура 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Самодейците от Смесената фолклорна група „Зорница“ от Ценово за пореден път доказаха, че изпълненията им граничат с професионализъм, информираха от местната Община. 

От националния фолклорен събор „Ботеви дни и нощи“ в Калофер изпълнителите са се завърнали със специална грамота от кмета на града Румен Стоянов. В рамките на събора се е провел и Третият национален събор „Родолюбие“ под патронажа на едноименната музикална академия в Габрово. В тази надпревара самодейците са спечелили златен медал и лауреатско звание. 

„Високото отличие е за отлично представяне и изключителен принос за съхраняване, развитие и популяризиране на българския фолклор, традиции и ценности“, споделя ръководителят на групата Стефан Алексиев. 

На откритата сцена в центъра на Калофер ценовчани са се представили с четири песни.

Вниманието на журито е приковано от „България е моята родина“,  „Марийке, любе ле“, „Песен за Хаджийската чешма“ и „Легенди разказват за Ценово“. Авторските композиции с типичните за района хърцойски напеви са направили силно впечатление на многобройната публика и всяко изпълнение е било изпращано с бурни аплодисменти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама