Иновативни идеи се борят за вота на варненци

18:34, 05 юни 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 25 проекта по три от ключовите направления на "Варна - Европейска младежка столица" очакват одобрението на публиката до полунощ на 7 юни тази година.Проектите в направлението "Млади професионалисти", с акцент развитието на умения и знания, свързани с професиите на бъдещето, са 13. В ключово направление "Инно тинк танк", който цели развитие на градски пространства и свързването на младежи иноватори с бизнеса и администрацията, проекти са представили 8 екипа. Четири са идеите в направлението "Инно скок" с фокус насърчаване на дейности на открито.

Сред проектите, които търсят подкрепата на варненци, са нови пространства, захранвани от възобновяеми енергийни източници; нови начала за театъра; развитие на социални и технологични стартъпи; осигуряване на достъп до културното наследство на Варна на хора със зрителни увреждания; работилници за настолни игри и социално предприемачество.

Също до 7 юни проектите се оценяват от жури, съставено от доказани имена в професионалните си области, с опит във всяко от ключовите направления.

Проектите, получили най-висока оценка, ще бъдат поканени на творчески маратон в рамките на 50 часа. В дните между 9 и 11 юни екипите ще имат възможност окончателно да избистрят идеите си, да се срещнат с ментори, да получат обратна връзка и да ги подобрят. 

Мястото, което ще събере на едно място претендентите за най-иновативните идеи, които да бъдат развити във Варна, е Юнашкият салон. Вратите му на 11 юни след 14 ч. ще са отворени за всеки, който пожелае да се запознае с идеите, целящи Варна да се превърне в още по-атрактивно място за живеене. Тогава проектите ще бъдат представени публично и екипите ще очакват одобрението на публиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама