Морето изхвърля мъртви овце

18:45, 05 юни 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири мъртви овце е изхвърлило морето край Варна през последните два дни. Животните са в напреднал стадий на разложение, но според очевидци имат отличителни знаци с данни за собственика. Предполага се, че са паднали или изхвърлени от преминаващ кораб и труповете им са разнесени от теченията на различни места, обясни директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Златина Димова.

Първите две тела са забелязани вчера на плажа в кв. „Аспарухово“ и пред ваканционния клуб „Ривиера“. Днес рибари видели мъртва овца между тетраподите на варненския вълнолом, получен е и нов сигнал от плажа в „Аспарухово“.

Животните са прибрани и ще бъдат изгорени в екарисажа. Експерти от Областната дирекция по безопасност на храните съвместно със служители на РИОСВ и Община Варна извършват проверки, за да установят откъде са изхвърлени животните.

През последните дни по плажовете са намерени и четири малки делфинчета от вида муткур. Две от тях морето изхвърлило пред хотел „Берлин“ в Златни пясъци, едно се появило на централния градски плаж, четвъртото е открито на брега в „Аспарухово“. По телата на бозайниците няма следи от човешка намеса, увериха от ОДБХ. Предполага се, че са починали от вирусно заболяване, което обаче не било опасно за хората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама