Вавринка пречупи Монфис в титаничен сблъсък в Париж

19:13, 05 юни 17 / Спорт 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Третият в световната ранглиста Стан Вавринка се класира за четвъртфиналите на Ролан Гарос. Шампионът от 2015 г. се наложи в титаничен сблъсък със 7-5, 7-6 (7), 6-2 над последната френска надежда на домакините Гаел Монфис. Предаде БГНЕС.

Срещата започна перфектно за 16-ия в световната ранглиста французин, след като успя да реализира ранен пробив при 2-2. Впоследствие Монфис затвърди брейка за 4-2, но от този момент нивото на игра на ексцентричния тенисист значително спадна. Третият в световната ранглиста се възползва мигновено от това, като върна пробива, а впоследствие направи нов такъв, за да спечели откриващата част със 7-5.

Французинът започна по-добре и втория сет, реализирайки брейк в подаването на Вавринка, но швейцарецът съумя веднага да го върне за 1-1. Ситуацията на корта бе изключително равностойна, докато в седмия гейм Монфис не получи отлична възможност да поведе за втори път в сета.

В крайна сметка Вавринка успя да се спаси в гейм продължил близо 10 минути и отново да излезе напред в резултата за 4-3. Все пак втората част стигна до титаничен тайбрек, в който Стан стигна до три сет бола при 6-3 точки. Гаел успя драматично да изравни за 6-6, но впоследствие швейцарецът спечели тайбрека с 9-7 точки и поведе с 2-0 сета.

В третата част Вавринка стигна до ранен пробив при 1-1, а след това успешно затвърди брейка, за да поведе с 3-1 гейма. Това видимо обезкуражи Монфис, който допусна нов пробив, с което интригата в срещата приключи. След близо три часа игра Вавринка затвори сета с 6-2, с което си уреди и по-нататъшно участие на турнира в Париж.

Съперник на шампиона от 2015 г. в четвъртфиналите ще бъде хърватинът Марин Чилич, който се класира за следващия етап в надпреварата, след като неговият съперник Кевин Андерсън се отказа поради травма при резултат 6-3, 3-0 в полза на осмия в световната ранглиста. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама