Затвориха границата с Турция

19:17, 05 юни 17 25 2216 Шрифт:
Автор:

Българо-турската граница край Свиленград е затворена заради полицейска акция, научи Topnovini.bg. Операцията е започнала преди час. Според някои действията на полицията са по линия на контрабандата.

По думите на пътници влизащи в България от Турция,полицаи тарашат автомобилите им, проверяват за цигари и стоки закупени от чуждата ни съседка. Хората се оплакаха пред Топновини, че заради акцията са чакали 5 часа, за да влязат в България. Куфърни търговци разказаха пред наш репортер, за порочни практики, служителите на агенцията пропускали свои хора безпрепядствено.

В акцията участват полицаи от Хасково, Харманли Сливенград и София. Преди минути в пункта влезе и микробус на данъчните.

Опашката от товарни автомобили на Капитан Андреево е около 7 км.

Към 21 часа на пукнта пред журналисти директорът на хасковата полиция Ангел Цанков съобщи,че в операцията учасрват 80 полицаи, гранимичари и митничари. Той съобщи, че са заловени цигари, злато и се проверява за нелегални бежанци.

Началникът на митница Бургас Валери Стефанов информира,че са заловени 17 500 евро във турчин, които укрил парите в подлакътника в колата и е отказал да ги декларира. Валутата е иззета в полза на държавата.

Акция се провежда и на ГКПП Лесово.

Очаква се операцията да приключи в полунощ.

           

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама