Стартира лято в Русенската библиотека

22:41, 05 юни 17 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредното ваканционно лято в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ стартира на 5 юни. Акцентът и тази година е насочен към заниманията с деца от първи до шести клас, като целта е у тях да се създава умението за работа в екип. В ролята си на културен център, Библиотеката ще търси нови подходи към модерната социализация на подрастващите, към развитие на техните речеви, творчески и технологични умения, обогатяване на общата култура, езиковата и функционалната им грамотност. Заниманията, които ще продължат до 18 август, ще се водят от квалифицирани русенски педагози и специалисти, информираха от библиотеката.

Тематичните ателиета, в които децата ще творят, играят и забавляват, са: „С книга и куфар и компас“, „Финансова грамотност за деца“, „ЗД-моделиране и програмиране за деца“, „Азбука на здравето“, „Гимнастика на мозъка“, „Работилничка за общуване“, „Забавна наука и еко лаборатория“ и „Забавен английски чрез игри и еко занимания“. През всички делнични дни децата от вече сформираните групи ще участват в творчески ателиета, ще се забавляват чрез образователни, интерактивни и ролеви игри.

Партньори на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ при реализиране на ваканционните занимания са Сдружение „Културни пространства“, Центърът за кариерно ориентиране, Регионалната здравна инспекция и Българският червен кръст в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама