КТМ вече е „Дунавска индустриална зона ТЕГРА“

23:59, 05 юни 17 25 769 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, в заседателна зала на „Булмаркет ДМ“ ООД, бяха официално обявени победителите в Конкурса за ново име на територията на бившия Комбинат за тежко машиностроене /КТМ/ и беше разкрито новото му наименование.

На събитието присъстваха областният управител на Русе Галин Григоров, заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, кметът на град Мартен Димо Тонев, управителят на „Булмаркет ДМ“ ООД Станко Станков, изпълнителен директор на „ТМ Технолоджи“ АД инж. Петър Петров, собственици, мениджъри на фирми и персонал.

В конкурса за новото име на КТМ са постъпили общо 172 предложения от над 60 души, като на заключителна среща, на която са били поканени всички собственици и мениджъри на фирми от територията, окончателно е избрано „Дунавска индустриална зона ТЕГРА“. С предложения са се включили работещи във фирмите на територията, студенти от РУ „Ангел Кънчев“ и граждани на Мартен.

„Тегра“ (Тегрис, Тигрис) е старото име на Мартен – през 1-ви век крепост, част от Римския крайдунавски лимес. Отличени бяха Бюлент Идиризов, Денимир Лазаров, Михаел Танков и Генчо Чокоев, а четирите подгласни предложения за имена бяха „Северна индустриална зона - Русе“, „Индустриална зона ТЕГРА“, „Русенска индустриална зона - Дунав“ и „Индустриална зона - Север“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама