Американският шарже д'афер в посолството в Пекин си подаде оставката

08:08, 06 юни 17 / Свят 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският шарже д'афер Дейвид Ранк от посолството на САЩ в Пекин си подаде оставката заради несъгласие с климатичната идеология на президента Доналд Тръмп, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Господин Ранк напусна по свое желание. Ние ценим годините, който той посвети в служба на Държавния департамент", заяви говорителката на посолството Мари Бет Полей пред агенцията, като допълни, че външният министър на Китай вече е уведомен за внезапната промяна и за назначението на новия шарже д'афер Джонатан Фриц. Полей обаче отказа коментар относно лицето, което ще заеме поста на постоянен посланик.

Новината за оставката на Ранк бе съобщена от репортера ветеран в Китай Джон Помфрет - редактор на новинарския сайт SupChina, който е част от мрежата на "Вашингтон поуст". Според него Ранк е решил да се оттегли от длъжността си, тъй като не е смятал, че може да "подкрепи Тръмп относно решението му за климата" и е бил изключително разочарован от решението на американския президент да се оттегли от Парижкото споразумение за климата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама