Община Разград е получила най-голям приход от наложени санкции на РИОСВ – Русе

14:36, 06 юни 17 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През май експертите от РИОСВ-Русе са извършили 111 проверки на 102 обекта от контролираната територия, от които 67 планови и 44 извънредни, съобщиха от ековедомството. В рамките на осъществения контрол са дадени 42 предписания за отстраняване на констатираните нарушения. Съставени  са седем акта за нарушения на Закона за опазване на околната среда и специалните нормативни актове. От директора на РИОСВ-Русе са издадени 10 наказателни постановления на стойност 370 250  лв. По компонент атмосферен въздух са намалени две текущи месечни санкции на „Октопод - С“ ООД - с. Самуил, област Разград.

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени глоби и санкции през май са 18 500 лв. и по еднократни и текущи санкции 15 289 лв. От получените през април суми, през май са разпределени и преведени 10 454, 40 лв. на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти. Община Разград е получила най-голям приход от наложени санкции в размер на 9 163, 20 лв.

През отчетния период е въведена в редовна експлоатация Инсталация за изгаряне на опасни отпадъци в Разград с оператор „Грийнбърн“ ЕООД, като на първото заседание на държавната приемателна комисия е подписан Протокол Акт 16 от всички членове без забележки, информират още от здравната инспекция. В края на месеца съгласно годишния график, мобилната автоматична станция на ИАОС е ситуирана в Разград за измерване на качеството на въздуха в града.

През май е получен сигнал за замърсяване на парка в с.Самуил с отпадъчни води. По случая предстои проверка през този месец. Във връзка с постъпила жалба за замърсяване на терени около гробищния парк в землището на Цар Калоян с отпадъци, са извършени две извънредни проверки от експерти на екоинспекцията. При последната е установено, че са изпълнение дадените предписания и замърсените терени са почистени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама