Кристиано Роналдо е най-високоплатеният атлет в света

05:04, 08 юни 17 / Любопитно 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Звездата на футболния отбор "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо е най-високоплатеният атлет в света според сп. "Форбс", следват от легендарния баскетболист Ле Брон Джеймс от "Кливланд Кавалиърс". Според данните на изданието ежегодният доход на португалския нападател Роналдо се оценява на 93 млн. долара, от които 58 млн. долара идват от мадридския футболния клуб. Това е втора подред година, в която футболистът оглавява класацията за най-високоплатени спортисти в света на списанието. Това съобщи БГНЕС. 

За Джеймс пък скокът в листата е огромен. Само за година той се е преместил с 16 места напред, за да заеме почетното второ място с общ годишен доход от 86,2 млн. долара. С това той измества аржентинския нападател от "Барселона" Лионел Меси, който на година печели по общо 80 млн. долара, 50 от които като "заплата" от клуба си.

Челната петица се допълва от швейцарската тенис фурия Роджър Федерер (64 млн. долара) и американският баскетболист от "Голдън Стейт Уориърс" Кевин Дюрант.

Единствената жена в целия топ 100 е тенисистката Серина Уилямс, която заема 51-ва позиция с годишни печалби от 27 млн. долара.

Класацията на "Форбс" включва заплатите, печалбите от титлите и бонусите, спечелени от атлетите между 1 юни 2016 година и 1 юни 2017. Изчисляват се и доходите, произлизащи от спонсорство, хонорари за рекламни прояви и права за същия 12-месечен период. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама