В Плевен ще се проведе национална среща за проблемите на диабета

08:12, 08 юни 17 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

TopЗа втора поредна година Плевен ще бъде домакин на национална работна среща, посветена на проблемите на диабета. Форумът е под патронажа на председателя на общинския съвет Мартин Митев.Темата на здравния форум е "Заедно можем повече" и се организира от плевенското сдружение "Диабет", съвместно с Клиниката по ендокринология на УМБАЛ ”Д-р Георги Странски” в Плевен.

За срещата, насрочена за 14 юни /сряда/ в зала „Плевен“, пристигат представители на националното ръководство на Българската Асоциация „Диабет”, участие са потвърдила неговият председател Красимир Кънев и Майа Викторова - заместник председател на асоциацията. Свои представители ще имат и всички регионални клонове на сдружение ”Диабет”.

Официалното откриване на срещата е в 10,00 часа. За диабета като социално значим проблем ще говори председателят на местния общински съвет Мартин Митев, след което форумът ще продължи с лекция на проф. Димитър Господинов - началник на Клиниката по кожни и венерически заболявания в УМБАЛ"Д-р Георги Странски".  

Проф. Господинов ще говори по темата „Кожни промени при захарен диабет”. Диабетните усложнения и съвременните възможности за превенция и лечение ще представи доц. Катя Тодорова - началник на Клиниката по ендокринология при УМБАЛ “Д-р Г. Странски” - Плевен и доцент към катедра “Кардиология, пулмология, ендокринология” на Медицинския университет. 

Като лектори в срещата се включва още д-р.Гинка Раянова /Клиника по ендокринология/, ст.м.с Катя Хинкова /Клиника по ендокринология/ и д-р Силвия Ганева /Клиника по ендокринология/, д-р Елена Първанова /клиничен психолог/.

Форумът ще бъде закрит в 16,00 часа с обсъждане на въпроси, свързани с дейността на диабетните организации.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама