Със 190 гласа "за" приеха отчета на омбудсмана Мая Манолова в НС

11:23, 08 юни 17 / Политика 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатите приеха със 190 гласа "за" отчета на омбудсмана Мая Манолова, предаде БГНЕС.

Депутатите гласуваха единодушно и няма нито един "против" или "въздържал се".

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че три думи описват работата на омбудсмана Мая Манолова - съдържание, доверие и резултати. Вие давате съдържание на институция, повишихте доверието на гражданите в институцията и затова се вижда, че има резултати, каза тя. Това обаче е предизвикателство и към депутатите да отговарят с достатъчно законопроекти.

Даниел Кирилов от ГЕРБ заяви, че когато се работи със сърце и душа, се постигат успехи.

Славчо Атанасов заяви, че помни хиперактивността на Манолова в парламента, макар, че понякога е "пресолявала манджата". Специално с тази длъжност, която заемате, е много важно да си отворен към хората. Атанасов заяви също, че цени нейната активност, каза, че работи много добре с неправителствените организации и с депутатите.

Нигяр Джафер от ДПС заяви, че за първи път в доклад на омбудсмана се споменава за нарушени права на пациенти, но и на работещите в системата. Тя отправи забележка за препоръката й за регламентация на нетрадиционните методи на лечение - да накараме знахарите да плащат данъци или да изравним екстрасенсите и тези, които практикуват нетрадиционна медицина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама