Стефан Марков: Необходими са стандарти от легналите полицаи до пейките в София

14:37, 08 юни 17 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

София трябва да има уеднаквена градска мебел и контрол за спазването на стандарти при изграждане на т.нар. "легнали полицаи", спирки и т.н, заяви общинският съветник от ДБГ/РБ Стефан Марков по време на сесията на Столичния общински съвет днес.

Марков поиска от Столичната община информация за спазването на стандартите за легналите полицаи на общинските пътища. Той призова общинската администрация да заложи на контрола при изпълнението на вече заложените стандарти и да разработи стратегия за унифициране на градската среда - от легналите полицаи до кофите за боклук, осветителни тела и други.

"Получавам редица сигнали за прекалено високи легнали полицаи, в които често колите опират, за липса на маркировка или поставени изкуствени неравности за намаляване на скоростта, чиито смисъл се губи, тъй като може да преминеш и със 100 км/ч", каза още Марков.

По думите му, поставянето на легнали полицаи е важно за сигурността на пешеходците в столицата и трябва да бъде обект на стриктен контрол. 

 "Безопасността е наистина важна и тя е в много измерения от легналите полицаи до терен за автомобилни гонки, които всекидневно застрашават живота на пешеходците", припомни Марков. 

Според него, са необходими не само стратегии, но цялата столица да има еднакви стандарти за градската мебел, което включва кофите за смет, спирките на градския транспорт, пейките и др.

"Кварталите трябва да не са като различни градове. От Люлин до Младост и от Овча Купел до Обеля трябва всички елементи на градския дизайн да са еднакви. Това ще даде различен облик на целия град, а и ще бъде по-изгодно от финансова гледна точка за общината", категоричен е Марков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама