Правителството гласува 7 млн. лв. за Пловдив 2019

16:15, 08 юни 17 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството одобри трансферите за тази година за реализиране на планираните дейности в Многогодишната програма (2015-2019 г.) за подкрепа на избрания за Европейска столица на културата град Пловдив. Трансферите са в размер на 7 млн. лв. и с тях ще се гарантира успешното и своевременно осъществяване на инициативата в България.

Финансовият ресурс се предоставя за финансиране на изграждането на нова или за обновяване на съществуваща културна инфраструктура - музеи, галерии, театри, концертни зали, центрове за изкуство и др., и за обновяване на градската среда - площади, градини, благоустрояване на обществени пространства. Сумата конкретно ще бъдат предназначени за площад „Централен“ – 2.7 млн. лв, 1.2 млн. лв за Градска художествена галерия на улица „Съборна“, 1 млн. лв за инфраструктура в Тютюневия град, около един млн. лв за художествена галерия, за кино „Космос“ – 1 млн. лв, 200 хиляди лева за Резидентен център в Старинен Пловдив, който ще бъде използван за настаняване на гости през 2019 г.

Средствата се предоставят по бюджета на община Пловдив за сметка на предвидените средства в централния бюджет за 2017 г. и за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама