Конференция на тема „Силата на общността“ се проведе в Разград

16:44, 08 юни 17 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова бяха гости днес на конференция, организирана от фондация „Америка за България“ на тема „Силата на общността“, съобщиха от общината.

 В своето изказване д-р Василев подчерта, че общинска администрация винаги е готова да бъде партньор на инициативи, които допринасят за развитието на образованието, социалната сфера, изкуството и културата, културното наследство и туризма, икономиката. Той призова за търпимост и постоянство в начинанията и допълни, че е необходимо като основен приоритет да се постави работата с децата и възпитанието им, защото само така могат да се постигнат добри и устойчиви резултати.

На срещата присъстваха също областният управител Гюнай Хюсмен, заместникът му Нурие Црънгалова, началникът на РУО -Разград Атанас Дончев, представители на местния бизнес, на образованието и културните институции в Разград.

Приветствие към участниците в конференцията поднесе и Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, съобщиха от областната администрация. Той благодари на организаторите за това, което правят за България и в частност за Разград. „Изключително удовлетворен и радостен съм от факта, че през 2019 г. нашият регион ще е приоритетен за финансиране от страна на „Америка за България“. Това, към което мога да си позволя да ви обърна внимание е, че освен жителите на областните центрове, от подкрепа имат нужда и активните хора в по-малките градове и села. Благодаря ви от името на трудолюбивите хора от Лудогорието“ , заяви Хюсмен.

 

По време на събитието организаторите посочиха успешно реализирани проекти на местни общности в градове и села в цялата страна. Сред представените проекти, подпомогнати от фондация „Америка за България” и намерили подкрепа и от местната общност бяха и две инициативи на територията на област Разград - изложбата на Детския научен център „Музейко“ и изграждането на Мултифункционален център „Време за приключения“ в ОУ “Васил Левски“. Програмният директор на „Америка за България“ Надя Захариева обясни, че за първото гостуване в страната на изложбата „Изобретенията“ на „Музейко“ е предпочетен Разград именно заради това, че бизнесът се обедини и финансира инициативата с 30 000 лева.

Тя добави, че това обединение е сред причините фондацията да избере Разград като един от трите региона, които ще финансира приоритетно през 2019 г. На конференцията бяха представени и проекти на Българския дарителски форум, сдружение „Деветашко плато“, „Time Heroes“ и други.  Презентирана беше и дейността на Фондацията, както и идеите, които желае да реализира в Разград. Десислава Тальокова – изпълнителен директор на „Америка за България“ обясни и за важната роля на местната власт за постигане на добрите резултати.

Следващата от поредица срещи на „Америка за България“ в Разград ще е през септември.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама