Белият дом отрече Тръмп да е лъгал и клеветил заради разследването за връзки с Русия

20:30, 08 юни 17 / Свят 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Белият дом гневно отрече предположенията, че президентът Доналд Тръмп, или неговата администрация, са лъгали и клеветили в опит да прекратят разследването за възможни връзки на хора от обкръжението му с Русия, предаде БГНЕС.

„Със сигурност мога да кажа, че президентът не е лъжец и честно казано аз съм обидена от този въпрос“, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс по време на брифинг.

Изказването й идва на фона на изслушването пред сенатската Комисията по разузнаване на бившия директор на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми, който обвини администрацията на президента в това, че е оклеветила него и службата, която е оглавявал.

„След това администрацията избра да оклевети мен и – по-важно, ФБР, като заяви, че организацията е в безпорядък, че е зле ръководена, че работната сила е изгубила доверие в своя лидер“, заяви той по време на изслушването.

Самият Тръмп, който по същото време държа реч на религиозна конференция, не пожела да коментира директно изказванията на Коми. „Ще се борим и ще победим“, каза президентът по време на изказването си.

Междувременно откритата част на изслушването на бившия директор, която продължи близо три часа, приключи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама