Три благотворителни каузи има тази година „Добрич Мези”

21:15, 08 юни 17 25 989 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дъждът тази вечер не спря най-нетърпеливите добричлии, решили да посетят Фестивала на балканската скара „Добрич Мези” в първата му вечер.

 

С чадъри и дъждобрани малки и големи се отправиха към шатрите, където да опитат балканскини деликатеси от димящите скари.

На сцената първо се представиха младите таланти на Добрич. По-късно тази вечер градуса на купона ще вдигнат легендите от „Сигнал“.

Утре за всички ще пее Борис Солтарийски, а преди него нашумелите музиканти от „Виво Монтана“ ще загреят посетителите, съобщават от Община Добрич. На 10-ти – гръцкият изпълнител Йорданис Агапитос и сръбската мегазвезда Весна Змиянац са гвоздеят в програмата. Последният фестивален ден ще започне още на обяд в 12 часа с концерт на фолклорната прима Славка Калчева. А вечерта от 20 ч. голямата Валя Балканска ще се качи на сцената. Всички концерти са безплатни за гостите на феста. Посетителите ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири.

 

Програма за четиридневния фест изобилства с много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебабчета и всички те са с вход свободен. Стотици награди очакват участниците и гостите на феста. За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гимнастика, лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и още много игри.

 

Организаторите ще подкрепят и три благотворителни каузи. Те ще подарят един прекрасен ден на деца от домове, лишени от родителски грижи. Другите каузи са в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”, а заедно с Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи ще бъдат организирани надпревари за тях и всички желаещи да се включат, съобщиха още от Община Добрич.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама