Визовият режим с Русия ще струва десетки милиони на Украйна

23:02, 08 юни 17 / Свят 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въвеждането на визов режим с Руската федерация ще струва на Украйна около 1,5 - 2 милиарда гривни (57,5 – 75 милиона долара). Това съобщи в четвъртък Ирина Луценко, която е депутат във Върховната Рада (парламента) и представител на президента Петро Порошенко, цитирана от БГНЕС.

„Въвеждането на визов режим с Руската федерация ще ни струва около 1,5 – 2 милиарда гривни. Тази мярка е нецелесъобразна в настоящия момент”, каза тя.

Според Луценко въвеждането на визи ще донесе „повече проблеми, отколкото ползи”. „Не разбирам защо това трябва да се прави сега. Имаме много предизвикателства и нужди за които да похарчим тези пари”, отбеляза парламентаристката.

Предложението за визов режим с Русия бе на партията на бившия премиер Арсений Яценюк „Народен фронт”, която в края на май поиска да бъде разгледано от Радата. Положително се изказа министърът на инфраструктурата Владимир Омелян.

От страна на Русия външният министър Сергей Лавров подчерта, че в случай на въвеждане на визи Москва ще отговори с аналогични мерки – визи за гражданите на Украйна. Той напомни, че в Русия се намират около 2-3 милиона украински имигранти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама