Кметът Камбитов даде курбан за здраве

07:49, 12 юни 17 25 624 Шрифт:
Автор:

Стотици възрастни и млади се събраха в комплекс „Памет и вяра” в местността Заева поляна, където е 33-метровия Кръст над Благоевград..

Свещеници от храм "Въведение Богородично" отслужиха водосвет и благословиха приготвената трапеза за здраве и благоденствие на всички жители и гости на града. Общинското ръководство се бе погрижило да има седящи места за всички, въпреки че желаещите бяха стотици.

Подсигурен бе и безплатен транспорт, с който те се качиха до Кръста, където ги очакваха подредени трапези. Музика, приятелска обстановка и настроение, съпътстваха неделния ден за всички, които бяха под Кръста.

За курбана дойдоха председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете Янко Янков, Зорница Кралева, Христина Шопова и Иво Николов, а също и всички селски управници в общината.

"За поредна година даваме курбан за здраве и смятаме това да се превърне в традиция. Събрали сме се днес да се помолим на Бог за здраве за нас, за нашите близки, приятели, роднини. Да се постараем да бъдем по-добри и по-човечни. Господ да ви пази, Господ да пази Благоевград", обърна се към всички кметът Атанас Камбитов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама