Възстановено е движението по локалните платна на бул. ”Гоце Делчев” към бул.”Цар Борис III”

08:08, 12 юни 17 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възстановено и движението по двете локални платна по бул. "Гоце Делчев", което ще улесни движените през кръстовището на Красно село. Локалните платна правят връзката на бул. "Гоце Делчев" с бул. "Цар Борис Трети". През следващата неделя ще бъде възстановено и движението по бул.”Патриарх Евтимий”, като ще останат стесненията в района на метростанциите, съобщиха от Столична община. 

От 3 юни е отворено движението по бул. "България" във всички ленти за движение, което беше стеснено заради строителството на метростанцията в района. Участъкът при кръстовището с бул. "Ив. Гешов" е преасфалтиран. Третата линия на метрото с 12 км се предвижда да бъде готова през есента на 2019 година.

На 10 юни кметът на София Йорданка Фандъкова, министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски инспектираха изпълнението на метрото в участъка на метростанцията от третата линия при бул. ”Патриарх Евтимий”. 

Третата линия на метрото се изпълнява по график. През 2016 г. започна изграждането на 8 от метростанциите. От следващата седмица се предвижда да започне изпълнението на следващите 4 станции, които са в район „Овча купел” и за тях е одобрена Апликационната форма от Европейската комисия, каза кметът Йорданка Фандъкова. Общата стойността на третия лъч е близо половин милиард евро - 380 млн. евро безвъзмездни европейски средства и около 112 млн.евро местно съфинансиране, като в нея влизат изграждане на депо и метровлаковете, които вече се произвеждат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама