Медицинският започва прием на кандидатстудентски документи

08:43, 12 юни 17 25 892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес започва приемът на документи за кандидатстване в Медицинския университет във Варна и филиалите му в Сливен, Шумен и Велико Търново. Изборът е между специалностите медицина, дентална медицина, фармация, здравен мениджмънт (ОКС „бакалавър"), управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър"), логопедия, медицинска сестра и акушерка (във Варна и филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново). Приемат се и документи за специалностите от Медицинския колеж – медицински лаборант, помощник-фармацевт, инспектор по обществено здраве, медицински оптик, зъботехник, рехабилитатор, рентгенов лаборант и медицински козметик.

На 30 юни ще се проведе редовният изпит по биология, а на 7 юли - по химия, за специалностите медицина, дентална медицина и фармация. Тестът по биология за специалностите от Медицинския колеж, както и за медицинска сестра и акушерка ще бъде на 18 юли, а изпитът по моделиране за специалността зъботехник е на 26 юли. За специалността управление на здравните грижи (образователно-квалификационна степен „бакалавър”) изпитите са писмен на 19 юли и устен на 21 юли.

Крайният срок за подаване на документи за специалностите медицина, дентална медицина и фармация е 26 юни, а за останалите специалности – 15 юли.

От университета напомнят на всички кандидат-студенти, които са се явили на предварителните изпити по биология и химия, че задължително трябва да подадат документи за кандидатстване до 26 юни. Кандидат-студентите за обучение срещу заплащане също подават документи в тези срокове и полагат изпити на обявените дати.

Документи могат да се подават онлайн 24 часа в денонощието, както и на място в университета от 8,30 до 12,30 и от 13 до 17 ч. във всички дни с изключение на неделя. Кандидат-студентите, които подават документи онлайн,могат бързо и лесно да заплатят всички такси чрез Е-pay. По време на приема на документи може да се използва ПОС терминал за заплащане на таксите с банкова карта. Кандидат-студентите, които не притежават дебитна карта, могат да посетят най-близкия банков клон.

Всички необходими документи могат да се закупят в университетската книжарница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама