Подменят счупените плочки в центъра на Добрич

09:42, 12 юни 17 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна ремонтът на изпочупените плочки в центъра на Добрич, съобщиха от Община Добрич. Той се извършва от фирмата-изпълнител „Дъга Апостолов”, тъй като ремонтираният център все още е в гаранция.

Според договора за ремонта, гаранционните условия са в сила до 2021 г., информираха още от кметството. Съгласно тях, подмяната на счупените плочки е за сметка на изпълнителя.

Припомняме, че инспекция на общински специалисти още през зимата показа, че проблемни са 70-80 на сто от плочките на ремонтираната по проект с европейско финансиране пешеходна зона на Добрич.

Кметството възложи на частна лаборатория експертиза на качествата на клинкерните плочки, с които бе извършен ремонтът на центъра.

Припомняме, че проектът „Реконструкция на бул. „25-и септември” – пешеходна зона се финансира от оперативна програма „Регионално развитие“ с 5 013 386 лв. Реализира се в периода юли 2010 – юли 2012 г. Проектът включваше изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих, зелени площи, детски площадки, велосипедни трасета, обществени паркинги, поставяне на пейки, беседки, чешми и други и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама