Прожектират филми върху фасадите на блокове в Бургас

12:41, 12 юни 17 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 16 до 18 юни градското пространство на Бургас ще се превърне в своеобразна сцена за иновативното изкуство. Срещата с модерното интерактивно течение в културата ще премахне всякакви бариери между артисти и публика и те заедно ще изживеят приключението, наречено "Включи града".

Структурата на отделните сегменти се запазва, като основните творчески направления са: интерактивни арт инсталации, пърформанси, творчески работилници, концерти, кино и изложби.

Тази година станалият традиционен фестивал ще разшири своя обхват, като ще реализира промо събитие. На 14 юни (сряда), по едно и също време, в трите най-населени комплекса в града ще се прожектира специална селекция от късометражни филми на Община Бургас. Любопитното е, че като екран за прожекцията на филмите ще се използват фасади на сгради.

Кино лентите ще се прожектират върху фасадите на 3 сгради – блок 51 в ж.к. "Меден рудник", блок 62 в ж.к. "Славейков" и върху фасадата на детска градина "Здравец" в парка на ж.к. "Изгрев". Начало на прожекциите е в 21:00 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама