Радев: Потвърдихме предоставяне на безусловна перспектива за членството на Босна и Херцеговина в ЕС и НАТО

13:09, 12 юни 17 / Политика 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В глобален план потвърдихме необходимостта от предоставяне на безусловна перспектива за членството на Босна и Херцеговина в ЕС и НАТО. Това заяви президентът Румен Радев след среща с председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич, предаде БГНЕС.

Държавният глава посочи, че днешната среща е продължение на активния диалог, който страната ни води с нашите приятели, съседи и партньори.

„Тя е продължение на успешното развитие на двустранните отношения между България и Босна и Херцеговина. С Иванич дискутирахме предизикателствата пред развитието на нашия регион като занижени темпове на икономическо развитие, недостатъчна трудова заетост, особено след младите хора“, каза Радев.

„Обсъдихме и предизвикателствата и рисковете пред сигурността. Обсъдихме и политическата нестабилност, етническото напрежение, мигрантската криза, тероризма и радикализма. Стигнахме дои общото мнение, че най-ефективния подход за справяне с тези предизвикателства е интеграцията“, поясни държавният глава.

„Интеграция на всички нива-в глобален план, регионален и двустранен формат. В глобален план потвърдихме необходимостта от предоставяне на безусловна перспектива за членството на Босна и Херцеговина в ЕС и НАТО. В това отношение може Босна и Херцеговина да разчита, че по време на Българското председателство на Съвета на ЕС Западните Балкани и тяхната перспектива за членство ще бъде един от приоритети“, каза още Румен Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама