Атрактивни домашни любимци, приятни емоции и много награди на изложение за животни в Исперих

14:48, 12 юни 17 25 930 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първото по рода си изложение за животни се проведе в края на седмицата в гр. Исперих. Идеята за провеждането му бе вдъхновена от представители на екзотични видове, собственост на Марин Начев, който е инициатор на събитието. Изложението е организирано и проведено от Инициативен комитет, с председател д-р Милен Драганов и членове Антон Христов, инж. Ани Михайлова, адв. Даниел Димитров, Дарина Пешева, инж. Аспарух Христов и Борислав Борисов, съобщи инж. Михайлова.  

Снимка: инж. Ани Михайлова - Исперих 

 Първоначалният замисъл за провеждане е бил на конкурсни начала, но впоследствие организаторите са взели решение да се проведе като изложение, за да може всеки участник да бъде победител, да получи Сертификат за участие и предметна награда.  

 На изложението, проведено в Градския парк, до стадиона в Исперих са дефилирали разнообразни домашни любимци: кучета - от порода мини пинчер, йоркширски териер, мини шпиц, болонка през кокер шпаньол, джак ръсел териер, хановерски кръвоследник, кане корсо до бултериер, лабрадор ретривър и дого аржентино. Представителите на котките били от породи – персийска, сребърна чинчила, и хималайска, птиците бяха представени от гълъби, участваха декоративни зайци и костенурки.   

Снимка: инж. Ани Михайлова - Исперих 

 Атракцията на събитието са били зелената игуана Криси, боата – удушвач Женя, тарантулите от вида сив птицеяд и индийска орнаментна, както и тайландски скорпион. Малчуганите били впечатлени и от участието на двете шотландски понита, на име Вихър. Имало е и участник – гъсок, на име Тонти.   

Снимка: инж. Ани Михайлова - Исперих 

Най-щастливи по време на изложението са били децата от Исперих, които сами представили и дефилирали със своите любимци пред публиката. Участниците се били погрижили животинчетата им да изглеждат перфектно, като за конкурс.  

Снимка: инж. Ани Михайлова - Исперих 

Всеки стопанин получил награда шапка, с логото на изложението за животни, сертификат за участие от председателя на инициативния комитет и храна за всеки домашен любимец. Наградите са били осигурени от „Фарма-тийм  “   ЕООД, гр. Разград  – д-р Досев и д-р Петрова, както и от д-р Милен Драганов от гр. Исперих и от Младежкото обединение на БСП - Исперих.   

Най-голямата награда за организаторите е била проявения интерес от страна на най-малките участници, които не спирали да питат дали следващата година ще се

проведе същото изложение за животни. Инициативният комитет планира да превърне изложението в традиционно и да го провежда ежегодно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама