Откритият удавен мъж в Балчик бил пребиван от сина си

15:23, 12 юни 17 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Системно е бил пребиван от сина си 64-годишния Ж.П. от Балчик, който бе открит удавен на 7 юни в района на яхтеното пристанище. Това разказаха в социалните мрежи съседи на семейството. Те посочиха, че предния ден бащата отново е бил бит и това е станало пред блока, пред очите на живеещите в съседство. Синът гонел възрастния човек от дома му и той живеел в колата.

Окръжният прокурор Пламен Николов съобщи, че тепърва ще се разследва има ли връзка смъртта на бащата с тормоза от сина. Към момента по случая е образувано досъдебно производство по чл. 127 - за склоняване към самоубийство. След като бъдат готови резултатите от аутопсията ще стане ясно дали разследването няма да тръгне и в посока убийство. Съдебният медик трябва да установи причината за смъртта, както и дали тя е в резултат на удавяне или мъжът е хвърлен в морето вече мъртъв.

Ако се докаже удавяне, ще се работи по версията за самоубийство и дали то е провокирано от побоищата. Разследващите не изключват и възможност смъртта да е настъпила в резултат на нанасяния побой или друга причина, при което вече ще се работи по версията за убийство.

Синът е на 30 години. Според запознати със случая, младият мъж имал психични проблеми, но отказвал лечение. Твърди се, че проблемите му се отключили след катастрофа в студентските му години.

Полицията и прокуратурата са били сезирани за проблемите в семейството преди фаталния инцидент. Има образувана преписка. За 16 юни е насрочено дело по Закона за здравето, за да се прецени дали 30-годишният син трябва да бъде настанен за лечение. По него ще бъде извършена и експертиза, която да покаже дали носи отговорност за постъпките си.

Припомняме, че трупът на удавения 64-годишен балчиклия с инициали Ж. П. бе открит в морето в района на яхтеното пристанище в Балчик, пред хотел „Мистрал“. На паркинг в близост до местопроизшествието бе открита колата на удавения - лек автомобил «Опел». Шофьорската й врата бе отключена, а в автомобила бяха открити личните му документи, мобилен телефон, 45 лв., шофьорската му книжка. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама