„Малко комедия“ ще гостува на сцената на ДКТ “Васил Друмев“  Шумен

07:30, 13 юни 17 / Култура 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Малко комедия“ ще гостува на сцената на ДКТ “Васил Друмев“  Шумен

Пиесата „Малко комедия“ от Чехов на Театрална къща „Вива Арте“ ще гостува на шуменска сцена на 14 юни от 19 часа в ДКТ „Васил Друмев“.

В ролите: Асен Блатечки, Калин Врачански и Койна Русева. Постановката е на Борислав Чакринов

Едноактните театрални пиеси „Мечка” и „Предложение”, обединени под общото заглавие „Малко комедия”, са със завладяващ сюжет, докосващ душите и сърцата ни.

Спектакълът ни кара да се замислим кое е важно в живота и какви ценности ръководят живота ни.

В комедията „Предложение” на преден план излизат гордостта, инатът и копнежът за истинка любов,която не е обвита в материалност.  

Героите ни разсмиват с дребнавите страсти. Вместо да намерят общ език и път, Наталия Степановна и г-н Ломов страстно спорят за собственост на ниви и качества на ловни кучета. Диалогът, който водят е остър, карат се постоянно. Героите са забравили,  че не нивите и кучетата са най-важното нещо в живота. Не осъзнават, че житейското време изтича, че човешката близост и добрите отношения са много по ценни от техния инат.  Копнежът за близост,  който изпитват,  им се изплъзва и дори ги разболява. И въпреки това почти до края  те не отстъпват от мизерните си мании за собствена стойност и криворазбрана гордост.

Комедията „ Мечка” разказва шеговито патетичната история на вдовицата Попова, която е твърдо решена да обича до гроб покойния си съпруг, но не успява да удържи на обещанието си, съблазнена от кредитора на семейството, помешчикът Смирнов.  Двамата се сблъскват в забавен, но ожесточен спор за любовта. Кой е по-верен и постоянен – мъжът или жената. Диалогът е динамичен и смешен. В увлечението си за надмощие един над друг те се предизвикват на дуел, но не с фатален край.  Както всички комедии, така и тази завършва с щастлив край. След всички спорове двамата герои се влюбват и с шеметно колебание напред- назад, предизвикано от горещото привличане един към друг, се събират.

Разкрита е предварителна продажба на билети на касата на театъра.

Цена на билетите: 12.00 лв., 14.00лв. и 15.00 лв

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама