SMS паркиране е предпочитано от гостите на Добрич

16:07, 12 юни 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Системата за  SMS паркиране набира популярност и все по-активно се използва, съобщи кметът Йордан Йорданов. Той припомни, че тя работи от две седмици.  Номерът, на който  с SMS може да се заплати таксата за паркиране в Синя зона, е 13 58. Той е посочен и на табелите. Може да се види също на страницата на Общината и във фейсбук.  „За всички паркоместа гражданите могат да изпращат SMS с номера на автомобил и спокойно да ползват Синя зона“, посочи кметът.

Осигурени са апарати на общинските служители, за да могат те да проверяват  съответните автомобили. На автомобилите, за които не е платено ползването на Синя зона по един от двата начина – с SMS или касов бон, ще бъдат поставяни скоби. След това собствениците трябва да се обадят на посочените на табелата на Синя зона номера, за да бъдат свалени скобите.

„Системата работи от две седмици. Много активно се използва от гостите на града – Варна, София. Увеличават се и добричките автомобили, които използват SMS паркирането, което показва, че услугата става все по-популярна“, обясни кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама